Integraal Leiderschap

Module Persoonlijk leiderschap & Effectieve samenwerking

Een 8-weeks programma om jezelf beter te leren kennen en effectiever samen te werken

Over deze module

Deze module gaat in op leiding geven. Leiding geven aan jezelf én aan anderen. Door bewust(er) te zijn van waar jij zelf voor staat en welke zaken jij belangrijk vindt, ben je in staat om besluiten te nemen die dichter bij jezelf staan. 

Traditioneel werd een leidinggevende gezien als een sterke leider die in zijn eentje alle besluiten kon nemen. Echter, de huidige maatschappij vraagt (schreeuwt) om een ander type leiding geven. 

Ja, als leidinggevende zet je nog steeds de grote lijnen uit, echter de invulling doe je waar mogelijk zo veel mogelijk samen met je team. Als leidinggevende ben je een verbinder, coach en weet je anderen in hun kracht te zetten en te motiveren. Maar hoe doe je dat precies? Wat komt daar allemaal bij kijken? 

In deze module maken we gebruik van een tweetal (makkelijk lezende) boeken over leiderschap en enkele praktische raamwerken ter verdieping en aanvulling. Doordat leiderschap zoveel verschillende facetten heeft, zul je ongetwijfeld ook enkele overlappende zaken tegenkomen, wat het effect kan versterken. In ieder geval meer dan voldoende inzichten en handvatten om als leidinggevende zelfverzekerd en effectief leiding te geven!

Heb je een vraag over deze module?

Onderwerpen die aan bod komen

1. Leiderschap

“Leiderschap is het vermogen om vanuit je eigen passie anderen te beïnvloeden middels inspiratie. Een passie die voortkomt uit een visie, overtuigingen en gedreven door een doel.”

Deze module wordt ondersteund door een tweetal makkelijk lezende boeken, die samen een waardevolle collectie van moderne management klassiekers bevatten. 

De inhoud van de boeken, gecombineerd met de opdrachten, dagen je uit tot reflectie en nieuwe overtuigingen.

2. Reflectie

“Zelfkennis is het begin van de wijsheid” 

Effectief leiderschap betekent effectief leiding kunnen geven aan anderen, én aan jezelf. 

De module gebruikt een krachtig model om meer inzicht te geven in je drijfveren, en ook wat anderen motiveert. 

Verder wordt ook een aanzet gegeven tot ‘Moedig Leiderschap’.

3. Verandermanagement

“Verandering is de enige constante”

De wereld verandert doorlopend en steeds sneller en er is altijd wel in meer of mindere mate sprake van verandering binnen bedrijven.

 Nieuwe toetreders in branches, als bedrijf zelf nieuwe markten betreden, optimaliseren van bedrijfsprocessen, training van medewerkers, verbeteren systemen, etc., etc.. 

In deze module worden meerdere verandermethodieken en strategieën behandeld, die handvatten en richting geven aan het managen van verandering in de dagelijkse praktijk.

4. Moedige besluiten

Leiderschap begint met de moed om gewoon om jezelf te zijn. Zodat anderen dat ook kunnen.”

Deze module is breed georiënteerd. Van jezelf uitspreken, weten hoe je brein beslissingen (voor je) maakt, tot zorgen voor gedragen besluitvorming.

Deze inzichten versterken de ontwikkeling van je eigen authentieke leiderschapsstijl.

Leg het hele fundament

Deze module is een deel van onze volledige leiderschapstraining wil je op alle aspecten de zekerheid kunnen bieden binnen je organisatie? Ga dan voor het volledige traject en ontdek wat jij eruit kunt halen.

Of heb je liever een voorproefje?

We begrijpen dat je niet altijd gelijk een keuze kunt maken, en je bijvoorbeeld graag eerst een voorproefje wilt nemen.
Klik op de knop, vul je e-mailadres is en we nemen contact met je op om gratis toegang tot een van de lesmodules te regelen voor je.

Ontvang een gratis voorproefje

Stuur een mail naar info@integraal-leiderschap.nl met je naam en telefoonnummer en dan neem ik contract met je op voor het gratis voorproefje van onze training